С изравнен рекорд Мирела Демирева спечели сребро в Ниската земя

Лекоатлетката ни преодоля 191 сантиметра и раздели второто място с италианката Алеся Трост

Спорт
17:18 - 10 Юни 2019
11245
С изравнен рекорд Мирела Демирева спечели сребро в Ниската земя

Олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела Демирева спечели сребърен медал в скока височина на лекоатлетическия турнир в Хенгело (Холандия).

Демирева преодоля 191 сантиметра и раздели второто място с италианката Алеся Трост. Това е изравнен рекорд на българката за сезона.

Мирела започна състезанието от 185 см, които преодоля от първия опит. Тя не допусна фаул и на следващата височина - 191 см, но на 196 см отпадна след три грешки.

Победителка със 196 сантиметра стана Ерика Кинси от Швеция.

Демирева отново ще премери сили със световната и европейска шампионка Мария Ласицкене (Русия) в сектора за скок на височина на турнира по лека атлетика от Диамантената лига в Соло (Норвегия) на 13 юни.

Сред съперничките на Демирева, която има лично постижение за годината от 191 сантиметра, ще бъде и световната вицешампионка Юлия Левченко (Украйна).

Листата на участничките в Осло допълват бившите европейски шампионки за девойки Ярослава Махучих (Украйна) и Ерика Кинси (Швеция) и действащата световна шампионка за жени до 20 години Карина Таранада (Беларус), които делят третото място в световната ранглиста за сезона с по 196 сантиметра, както и представителката на домакините Тоние Ангелсен и бившата световна и европейска шампионка за девойки Морган Лейк (Великобритания), която ще направи дебют за годината.