С прясно боядисана коса, Благо Джизъса призова младите: Не повтаряйте моите грешки!

Топ
17:25 - 05 Юни 2020
3925
С прясно боядисана коса, Благо Джизъса призова младите: Не повтаряйте моите грешки!

Бившият национал на България Благой Георгиев потвърди, че заедно с голям консорциум води преговори за закупуването на собствеността на македонския клуб Вардар Скопие. Георгиев все пак беше лаконичен в обясненията по темата. 

Футболистът, който отскоро е с гарвановочерна коса, очевидно прясно боядисана, също така не пропусна отново да говори за новооткритата си футболна школа, призовавайки младите играчи да се концентрират изцяло върху футбола и да не повтарят неговите житейски грешки. „Доста от моите приятели в Македония ми разказаха за традициите на Вардар. Разбрах, че това е отбор като Левски и ЦСКА за македонските стандарти. Отборът има потенциал да постигне големи неща, но не искам да говоря за нещо, което все още не е станало“, започна бившият национал на България. 

„Футболът е за феновете, без публика не е интересно за никого. Поздравявам всички управници, които допуснаха да има фенове по стадионите. Не може да се очаква много от отборите, тренировките вкъщи са нещо съвсем различно. Със сигурност ще има много контузии, неизбежно е. Въпреки това се надявам те да не са тежки“.

„Всички обичат футбола и отлагането на европейското не беше добре. Трябва обаче да се адаптираме към ситуацията. Догодина ще се проведе Евро 2021 и се надяваме, че българският национален отбор ще използва тази една година, за да достигне голямата цел. Нямаме оправдания в тези два мача, защото играем срещу отбори от нашия калибър“.

„Базата на новата ми футболна академия е истинско бижу. Тревната настилка е нещо съвсем ново, невиждано момента на Балканите. Това е с цел да се намалят контузиите. Посланието ми към всички младежи, които искат да се занимават с футбол е да му се отдадат напълно и да забравят съблазните на живота като татуировки, социални мрежи и други. От моята уста звучи малко нелепо, но ако бях с това мислене и преди години, то всичко можеше да е по-различно. Направил съм грешка, така че призовавам тези млади момчета да живеят с футбола“, завърши Георгиев.