С условна присъда се размина хулиганът, ранил полицай в мелето между Ботев и Локо

Мъжът е сключил споразумение с прокуратурата

Общество
23:11 - 13 Август 2024
1002
С условна присъда се размина хулиганът, ранил полицай в мелето между Ботев и Локо

12-месечна условна присъда с 3 г. изпитателен срок договори 35-годишният пловдивчанин, причинил лека телесна повреда на жандармерист по време на мелето преди дербито между "Ботев" и "Локомотив". Мъжът е неосъждан и се е възползвал от правото си да сключи споразумение с прокуратурата.

Мачът се игра на 28 юли. Около 2 часа преди срещата част от агитките на двата отбора се засякоха в близост до стадиона на "канарчетата" и се сбиха, като във въздуха хвърчаха бутилки, камъни и бомбички. В резултат на това бяха изпочупени стъкла на коли в района. Наложи се органите на реда да се намесят и бяха ранени двама служители на жандармерията в София.

На единият от пострадалите униформени беше нанесена лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана на лявата теменно-слепоочна област. Полицията започна разследване и след по-малко от денонощие извършителят беше задържан. В хода на работата беше установено, че травмата е нанесена с хвърлен автомат за топчета. 35-годишният пловдивчанин прекара 2 дни в ареста, след което беше освободен с мярка за неотклонение "подписка".