Събарят старите сгради на терена за детска болница

Няма никакъв проблем с мястото за строежа, заявиха от МРРБ

Новини
19:50 - 09 Май 2024
1697
Събарят старите сгради на терена за детска болница

Няма устройствени проблеми с терена, определен за изграждане на национална детска болница в кв. „Горна баня“ в София.

Това съобщиха от министерството на регионалното развитие и благоустройството прави във връзка с медийни публикации и заради високия обществен интерес към темата, която се посочва, че е "приоритет в работата на служебното правителство".

Още този месец стартира събарянето на старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница

От МРРБ напомнят, че решението за даването на терена за изграждането на „Национална многопрофилна болница за активно лечение на деца“ е взето от Министерския съвет на 2 ноември 2022 г.

На 22 май 2023 със заповед на тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството е одобрен проект за подробен устройствен план (ПУП), с който се прави изменение в плана за регулация, за да се построи лечебното заведение.

През месец март 2024 г. в МРРБ е постъпило предложение на министъра на здравеопазването за осъществяване на отчуждителна процедура за съседен имот, намиращ се в район „Овча купел“, кв. „Горна баня“, бул. „Никола Петков“ № 56, с идентификатор 68134.4332.1567 по кадастралната карта и кадастралните регистри на града, с площ от 12 770 кв. м, с изградена в него сграда.

По разпореждане на премиера Главчев: Отменено е решението за частната детска болница

Той граничи с имота, отреден за национална многопрофилна болница за активно лечение на деца. Поискан е за инфраструктура, обслужваща нуждите на болницата и още няма приключило процедиране.