Сачева : Политика на два гласа е недопустима

Депутатката отстоява позицията на ГЕРБ защо Денков не трябва да е външен министър

Новини
18:51 - 11 Февруари 2024
1774
Сачева: Политика на два гласа е недопустима

"Външна политика на два гласа е недопустимо. Нашето виждане е, че трябва да имаме обща външна политика и затова направихме тези компромиси. Аз и редица мои колеги нямаме обща финансова политика с Асен Василев, но направихме компромис”. Това заяви по НОВА депутатката от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„Обърквам се от думите, че Габриел и Денков работят добре в екип, но е важно той да е външен министър след ротацията”, призна политикът по повод идеята на премиера Николай Денков след рокадата на кабинета идния месец да заеме поста на вицепремиера Мария Габриел, а не на образователен министър, каквато е била предварителната договорка.

Много уморително за обществото е дългото говорене за постове и позиции, каза бившият социален министър. „Позицията на външния министър е единственият ясен пост, който ГЕРБ заема от самото начало. Многократно стана ясно, че това се съдържа в управленската програма. По-интересни са мотивите, с които Денков акцентира, че с поста на външен министър иска да прави гласът на ПП-ДБ по-силен. Няма как този пост да изразява партийни позиции”, допълни Деница Сачева.