Съдът остави в ареста трафикант на близо 105 кг хероин през "Капитан Андреево"

Новини
16:29 - 25 Август 2022
1439
Съдът остави в ареста трафикант на близо 105 кг хероин през "Капитан Андреево"

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо 38-годишен мъж, който е с турско и френско гражданство, заловен при контрабанда на близо 105 килограма хероин.

Това стана на заседание за обжалването на мярката за процесуална принуда, наложена му първо от Хасковския окръжен съд, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. Хюсеин Алтунташ бе задържан на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". При митническата проверка на пункта на 15 август в лекия му автомобил под седалките и в резервната гума бяха открити 209 пакета с наркотик на стойност 9,5 милиона лева.

Съдът счете, че има реална опасност предполагаемият извършител на наркотрафика да извърши престъпление, или да се укрие при една по-лека мярка за неотклонение, тъй като е чужд гражданин и няма адрес в България. Направил е самопризнания, но с оглед демонстрираната конспиративност и начинът, по който са укрити в автомобила наркотиците, опасността да извърши престъпление също е реална, се допълва в съобщението.