Съдът в Хасково остави в ареста турски гражданин, обвинен в трафик на марихуана

Новини
15:23 - 07 Февруари 2023
1747
Съдът в Хасково остави в ареста турски гражданин, обвинен в трафик на марихуана

Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо турски гражданин, обвинен в контрабандата на 50 кг. марихуана на стойност над 200 хиляди лева през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево".

Както съобщихме по-рано днес, дрогата бе открита в товарен автомобил при съвместна проверка от митничари и служители на "Гранична полиция" на пункта с Турция.

Шофьорът на композицията Айдън Сойу, 34 г., е бил видимо притеснен при започването на инспекцията, казаха на делото срещу него. След влизането на превозното средство с талашитени плоскости от Румъния у нас, камионът е престоял около три часа край Велико Търново.

Съдът взе под внимание обстоятелството, че по време на проверката на "Капитан Андреево" Сойу е водел интензивна комуникация с трети лица. Освен това магистратите намират, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление, след като не е български гражданин и няма никаква обвързаност с територията на страната ни.

Определението може да обжалвано или протестирано в Пловдивския апелативен съд.

Снимка: БТА