Съдът в Пловдив завиши наказанията на двама ученици за грабеж от момчета

Новини
22:43 - 12 Юни 2023
3195
Съдът в Пловдив завиши наказанията на двама ученици за грабеж от момчета

Състав на Пловдивския районен съд отказа да одобри подготвените от прокуратурата споразумения  за наказанията на двама ученици за грабеж.

Единият от тях  задигнал със заплаха суичър на непълнолетно момче на 10 януари м. г., а два дни по-късно заедно с приятел ограбил други 3-ма непълнолетни, като им взели маркови горнища и 70 лв. Това се е случило на оживения булевард "България". 

Двамата извършители са неосъждани и договорените между обвинението и защитата наказания са по 3 месеца условно с 1 година изпитателен срок. Съдът обаче намира този размер за занижен. "Така договореното за налагане на двамата подсъдими наказание лишаване от свобода като размер не отговаря на изискванията на закона като целесъобразност -  както по отношение на индивидуалната, така и на генералната
превенция", е записано в протокола по делото. В резултат съдията предлага 8 месеца условно за момчета с 4-те грабежа, и 6 - за другото, с изпитателен срок от година и половина и за двамата. Подсъдимите и адвокатите приемат това завишение и в променения му вид споразумението е одобрено.