Съдът вписа новите вождове в БСП

Политика
15:40 - 22 Декември 2020
2106
Съдът вписа новите вождове в БСП

Софийският градски съд излезе с решение да бъдат вписани в партийния регистър промените в ръководството на БСП, съобщиха от пресцентъра на съда, цитирани от БТА.

Преди повече от седмица се проведе заседание по дело във връзка с това дали са спазени правилата при избора на председател, ръководство и контролни органи на партията по време на 50-ия й конгрес. От прокуратурата тогава казаха, че няма причина промените да не бъдат вписани.

Lupa.bg припомня, че шестима червени депутати напуснаха парламентарната група на БСП след 50-ия конгрес на партията, на който не бяха избрани на ръководни длъжности знакови фигури на левицата. Напусналите депутати групата на БСП в 44-то народно събрание са Красимир Янков и Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов, Георги Андреев. Те остават независими.

По време на пленума след 50-ия Конгрес относно люспенето Нинова коментира: "Страшното разцепление" на БСП се сведе до напускането на шест души от партията от над 80 хил. души. Смятам да затворим тази тема. Разбира се, те няма да ни оставят на мира, постоянно ще експлоатират, за да изглежда БСП слаба и разединена. От нас зависи категорично и с факти да се противопоставим на това", мъдруваше Нинова.