Съдебният лекар за смъртта на малката Кристи: Убита е с тъпи предмети от Мартин

Близките на детето искат доживотна присъда за екзекутора

Крими
11:24 - 30 Януари 2020
1392
Съдебният лекар за смъртта на малката Кристи: Убита е с тъпи предмети от Мартин

Доживотен затвор за 21-годишния Мартин Трифонов, обвинен в убийство на седемгодишно дете от село Сотиря, поиска днес окръжният прокурор Пламен Стефанов. 

Съдът прие заключението на патолога д-р Тома Чаушев, извършил огледа на тялото и аутопсията. Според него смъртта е била неизбежна и неминуема, причинена от съчетана травма от удари с тъпи предмети.

Разпитани бяха свидетели на роднините на убитото дете, които са граждански ищци по делото, като настояват за обезщетение от общо 600 000 лева за претърпени неимуществени вреди. Те бяха единодушни, че случилото се е огромна трагедия, като посочиха, че хората продават фамилната си къща в Сотиря, която им напомня за убитото дете.

Обвинениaята са три - за убийство, опит за изнасилване и блудство с малолетно дете. Според прокурора обвиняемият, макар и млад, е обществено опасен, а деянието е извършено в условията на опасен рецидив. По думите му, той няма ценностна система, а задоволява първичните си потребности. Психологичната експертиза е показала, че страда от личностно разстройство, но е съзнавал какво извършва. Той посочи, че не открива смекчаващи обстоятелства, освен самопризнанията му.

Адвокатът на близките поиска най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна.