Съдията и пресилена дузпа добутаха Байерн до Берлин

Расистки скандал избухна при гостуването на баварците на Вердер

Спорт
09:05 - 25 Април 2019 (обновена)
1517
Съдията и пресилена дузпа добутаха Байерн до Берлин

Байерн Мюнхен направи още една крачка към спечелването на пореден дубъл в Германия. Тимът на Нико Ковач, който миналия сезон загуби финала за Купата на Германия от Айнтрахт Франкфурт, отново ще има възможност да спори за трофея. Този път съперник на баварците ще бъде РБ Лайпциг, който ден по-рано си осигури класирането след успех като гост на Хамбургер.

Друг северногермански тим - Вердер, не успя да препъне Байерн на своя "Везерщадион", въпреки че имаше всички предпоставки. Но тогава се намеси главният съдия Даниел Зийберт.

В 80-та минута, при резултат 2:2 и малко преди края на редовните 90 минути, Роберт Левандовски реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Кингсли Коман. Отсъдждането предизвика много полемики и протест от страна на Бременските музиканти, но съдията беше непреклонен.

Вердер успя да навакса изоставане от два гола, след като Левандовски (36`) и капитанът Томас Мюлер (63`) отбелязаха за гостите.

Бременци попариха Нико Ковач и компания в рамките на 60 секунди - първо Юя Осако намали в 74-та минута, а малко след това косоварът Милош Рашица, който подаде преди това на японеца, хвърли в делириум агитката на домакините.

Преди да се намеси главният рефер и системата ВАР.

Така, Байерн записа втора поредна победа над Вердер в рамките на няколко дни, след като през изминалия уикенд спечели с 1:0 и в Мюнхен за първенство.

С успеха си Байерн постави още един рекорд - тимът спечели всяко едно от последните си 30 гостувания в турнира за Купата на Германия.

На финала в Берлин тимът на Нико Ковач ще се изправи срещу РБ Лайпциг на 25 май на "Олимпиащадион".

След последния съдийски сигнал избухна и скандалът. Докато двамата треньори се прегръщаха и една част от футболистите се поздравяваха и дискутираха случилото се на терена, капитанът на Вердер Макс Крузе, известен с необуздания си нрав, потърси саморазправа с Жером Боатенг от Байерн.

Двамата едвам бяха удържани от съотборниците си, за да не се стигне до грозни сцени, а Крузе на няколко пъти напсува чернокожия национал на Германия. Това още повече разгневи Боатенг, но страстите бяха овладени.