Съдят ченге за 40 лв. подкуп

Крими
19:11 - 27 Септември 2021
818
Съдят ченге за 40 лв. подкуп

54-годишен полицай от Велико Търново застава пред Темида, защото дръзнал да вземе 40 лева подкуп от шофьор. Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в старата столица.

Подсъдимият Пламен П. е обвинен, че на 21 февруари 2020 г. около 16.15 часа на ул.“Оборище“ като старши полицай, определен да участва за времето от 10.00 часа до 22.00 часа при провеждане на специализирана полицейска операция на територията на областния град, поискал рушвет.

Униформеният приел от К. И. сумата от 40 лева, за да не състави акт на водача, който управлявал лек автомобил „Опел Зафира“ без включени светлини и без обезопасителен колан. Освен това возилото не било оборудвано с аптечка и пожарогасител и не било минало на задължителен технически преглед.

Делото се гледа за втори път от състав на Окръжния съд. След протест на Окръжната прокуратура срещу присъда, постановена през май 2021 г., делото бе разгледано от състав на Апелативен съд – Велико Търново, който го върна за ново разглеждане от друг състав на първата съдебна инстанция.