Салата с манго (пъпеш, праскови) и сирене
за 1 порция, 15 мин
Продукти
1 узряло манго - около 300 г (може да се замени с пъпеш или не много меки праскови, нектарини, кайсии)
1 с.л наситнен див лук или зелените пера на пресен лук
1 клонка босилек
½ лимон
черен пипер
10 г бяло саламурено сирене
Приготвяне
Обеленото манго се нарязва на кубчета.
Остават се цели няколко листенца босилек, останалите се нарязват на фини ленти.
Изцежда се лимоновият сок и се добавя заедно с босилека и зеления лук към мангото.
Поръсва се с черен пипер и се оставя да престои 10 мин.
Гарнира се с натрошеното бяло сирене и с целите листенца босилек.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти "Доматена супа в 6 пресни билкови варианта" и "Новият хит: Динена туршия".