Салата с манго (пъпеш, праскови) и сирене

за 1 порция, 15 мин 

Кухня
11:18 - 20 Август 2019
3070
Салата с манго (пъпеш, праскови) и сирене

Продукти

1 узряло манго - около 300 г (може да се замени с пъпеш или не много меки праскови, нектарини, кайсии)

1 с.л наситнен див лук или зелените пера на пресен лук

1 клонка босилек

½ лимон

черен пипер

10 г бяло саламурено сирене

 

Приготвяне

Обеленото манго се нарязва на кубчета.

Остават се цели няколко листенца босилек, останалите се нарязват на фини ленти.

Изцежда се лимоновият сок и се добавя заедно с босилека и зеления лук към мангото.

Поръсва се с черен пипер и се оставя да престои 10 мин.

Гарнира се с натрошеното бяло сирене и с целите листенца босилек.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти "Доматена супа в 6 пресни билкови варианта" и "Новият хит: Динена туршия".