Само в Lupa.bg: Бащата на дрифтъра в Стара Загора застроил „Бедечка” (СНИМКИ)

Общество
14:45 - 06 Октомври 2021
63000
Само в Lupa.bg: Бащата на дрифтъра в Стара Загора застроил „Бедечка” (СНИМКИ)

Бащата на старозагорския дрифтър - 18-годишния Никола Михайлов, който прегази с БМВ-то си три жени при безумна каскада на пътя, е строителният предприемач, застроил парк „Бедечка”, срещу което местните протестираха години наред.

Източник на Lupa.bg от Града на липите обясни, че милионерът Михаил Михайлов – Стубела е стои зад безобразието със строеж на кооперации в парк „Бедечка”.

През август 2016 г. изведнъж се оказа, че достъпът до основната алея към т.нар. Стар чинар - природна забележителност с национална значимост - е ограничен. Друга алея към чинара пък бе непроходима заради изровения канал, заграден с предпазна мрежа.

Купчините пръст бяха в непосредствена близост до една от новостроящите се кооперации и по всичко личеше, че става дума за умишлено и дори демонстративно насипване на пръста, алармираха от организацията "Запазете Бедечка".

Кооперациите са същите, заради по-рано главният архитект на Стара Загора Иван Кирчев подаде оставка. Кметът Живко Тодоров му я поиска, след като се оказа, че съпругата на Кирчев – арх. Радосвета Кирчева, е главен проектант на новостроящия се комплекс.

Инвеститор на жилищния комплекс е "Шаула" ЕООД, а строител е "Стубел М". Фирмите са собственост на Михаил Михайлов, баща на дрифтъра Никола.

Според скандалния план за застрояване на парк "Бедечка" алеите остават в частни парцели. Това е само един от абсурдите на готвеното застрояване.

Старият чинар, който е на над 600 години с обиколка на ствола от 11 метра и е преживял три опожарявания на града, сега според застроителния план на парк "Бедечка" щял да стане "зелен остров" сред новостроящите се кооперации.

Информаторът на Lupa.bg обясни още, че строителят не е от случайно семейство – неговият баща, дядото на джигита, е сивият кардинал на Стара Загора Иван Недев, наричан тук Вечната Амбър.

Недев е в управата на града още от комунизма, един от хората, които стоят зад трите мандата на кмета Живко Тодоров.

Понеже Иван Недев от години е разведен с майката на децата си, нито синът му – Стубела, нито дъщерята носят неговата фамилия - Недев, а са Михайлови.

Недев е женен втори път за много по-млада жена, затова и близките му са сърдити и отказват да носят фамилията му.

Иначе синът на милионера Мишо Стубела - Никола, който сгази трите млади жени на тротоара, бе пуснат под домашен арест. Баща му нае скъп адвокат, който изтъкна, че е отличен ученик, разбира вината си и нямало да се повтори, за да пуснат клиента му на свобода.

Районният съд в Стара Загора обаче счете, че не може да му наложи най-леката мярка, но да го тикнат зад решетките също не било заслужено. Заради това му наложиха домашен арест. На заседанието стана ясно, че са му наложените до момента две наказания по Закона за движение по пътищата на младия шофьор са за неправилно паркиране и за превишаване на допустимата скорост.

18-годишният младеж е привлечен като обвиняем за това, че на 1 октомври около 23.20 ч. нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато лекия си автомобил и по непредпазливост е причинил телесни повреди на повече от едно лице.

Зад сухата полицейска стилистика се крият следните факти - милионерското синче с шофьорска книжка от едва 3,5 месеца се изживявал като състезател и дрифтирал по кръговото кръстовище до "Кауфланд" с мощното си БМВ. По това време три момичета, работещи в близкия МОЛ „Галерия“, се прибират вкъщи. Те си вървят чинно по тротоара на ул. „Христина Морфова“, когато дрифтърът загубил контрол над БМВ-то си и буквално ги прегазва.

 Най-тежко пострадала е 23-годишната Д.М. - с многостепенна тежка телесна повреда. Още същата вечер лекарите са принудени да ампутират единия й крак, тъй като е на пихтия, а вчера цял консилиум обсъждаше какво да се направи, за да се спаси поне другия крайник. Животът на едно младо и красиво същество се обръща на 180 градуса.

Другата пострадала е 23-годишната П.П. Тя е със средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на левия крак, причинила трайно затруднение в движението. БМВ-то е блъснало и 27-годишна жена, която е с лека телесна повреда, установена от извършения медицински преглед.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Още отсега мнозина са сигурни, че с такъв богат баща нарушителят ще отнесе възможно най-лекото наказание - условна присъда, а шофьорската му книжка няма да бъде отнета, защото в Стара Загора има още доста хора за прегазване.