Само в Lupa.bg: Без отстъпление - стачка за пари на летището!

Служителите не са готови да отстъпят от исканията си, които пак бяха отхвърлени от работодателя

Новини
15:00 - 12 Април 2023
8685
Само в Lupa.bg: Без отстъпление - стачка за пари на летището!

Внимавайте как и за кога планирате полетите си, тъй като се задава безпрецедентна стачка на летище "София"! Протестните действия бяха отложени, тъй като все още вървяха преговорите между работодател, синдикати и служители за по-високи трудови възнаграждения, които удариха на камък за пореден път.

Lupa.bg ви информира още в началото на март, че се подготвя стачка заради условията на труд, която беше временно стопирана, но сега крайните действия са готови.

Късно снощи се появи информацията из кулоарите на летището, че няма място за отстъпление...

След проведени няколко кръга преговори за сключване на колективен трудов договор, работещите в "Соф Кънект" са в стачна готовност, това уверили хора от синдикатите, подготвящи операцията. Работодателят не само отказва да изпълни исканията им, но и настоява да ореже отпуските и обезщетенията при пенсиониране.

Исканията, записани в стачната декларация, са:

- увеличение на основните трудови възнаграждения с 20%;

- минималната работна заплата при работодателя се определя на базата на минималната месечна работна заплата за страната, завишена с коефициент 1,30;

- обезщетението при пенсиониране е 10 или 15 заплати в зависимост от трудовия стаж на служителя.

Когато преговорите се изчерпат, на работниците им остава стачката. А на гражданите и товарите - да не могат да пътуват. Просто и логично е!

В същото време, дали случайно или не, се появи информацията, че на летището в Мюнхен се търсят нови служители, а набирането и "зарибяването" ще стане с Ден на отворените врати в София.

Аеропортът в баварската столица е един от най-успешно развиващите се летища в света и е най-големият работодател в региона, осигурявайки заетост на над 10 000 служители.

Изискванията са говорим немски език (необходимо е ниво А2, сертификат не се изисква), а интервютата ще се проведат на 21-ви и 22-ри април в хотел „ЕКСПО“ в София от 9:00 часа.

Презентациите ще бъдат в 9:00 ч., 11:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч. След всяка презентация кандидатите за работа ще могат да се явят на интервю с представители на AeroGround и да кандидатстват за желаната позиция веднага.

За кандидати от страната е организиран и безплатен транспорт от Плевен, Пловдив, Сливен, Хасково и Шумен. Поради ограничения брой места регистрацията за събитието е задължителна. За да се регистрирате, е необходимо да изпратите три имена на [email protected].