Само в Lupa.bg: Бой за преференции в БСП

Политика
13:50 - 08 Юли 2021
9582
Само в Lupa.bg: Бой за преференции в БСП

БСП стига стрегламо към дъното заради изяждането си отвътре, алармират социалисти за Lupa.bg в навечерието на предсрочните парламентарни избори. Този път в основата на проблемите пред левицата са не вътрешнопартийните борби на идейна основа и споровете за политиките на Столетницата, а преференциалният вот.

Оказва се, че там битката е люта и всеки преференциален глас имал огромно значение за кандидат-депутатите. На места се разиграват почти пунически войни за едната отметка в машината на 11 юли. Ето само една от тях, разказана от бившия депутат Борис Цветков и настоящ кандидат в 24 МИР Борис Цветков: 

"На 7 юли около 22,30 часа, член на Районния съвет на БСП Искър ми позвъни, че група сваля транспарант от частното заведение (на негов приятел) пред техния блок 416 в Дружба 2 (в който живеят). На въпросът му защо го правят - му отговорили, че са изпратени от Борис Цветков.

След 5 минути пристигайки на място се оказа, че хората от групата са изчезнали в тъмното заедно със сваления и унищожен транспарант. Отправихме се в посочената посока и се оказа, че на ул. Обиколна след ул. Димитър Пешев

спипахме на място човек, късащ и унищожаващ пореден наш винил от ограда на частен строеж, наблизо имаше и автомобил с човек в него.

След като ги спряхме и попитахме какво правят и защо - получихме признанието им: Изпратени са от Ленко Петканин да премахнат всичките ни агитационни материали в район Искър". 

Lupa.bg уточнява за читателите си, че Петканин е втори в листата на левицата в МИР-а, докато Цветков е поставен далеч назад - на неизбираемото 16-о място. На предишните избори - редовните през април Цветков отвя всички с преференциален вот. 

Той допълва случката:

"За целта са им изпратени снимки и локации на всеки от транспарантите ни. Пред повиканите и дошли екипи на МВР и 8 РПУ се оказа, че Ленко Петканин им е позвънил към 20.45 ч. и им е дал поръчката. (По това време Ленко Петканин, Николай Маринов и пиарката им срещнахме при раздаване на листовки и срещи с хората в парка около езерото). МВР установи, че групата е наета да пуска листовки на Свиленски (Бившият шеф на предизборния щаб на БСП - б.р.) и Петканин и да лепи плакатите им в 24 МИР.

По думите на Цветков членовете на БСП Искър и гражданите са възмутени и потресени от новите висини на другарите. "Още в полунощ възстановихме и поставихме нови на мястото на 3 от четирите унищожени и задържани от полицията винили. Обсъждаме вероятни последващи действия срещу безобразните действия на нашите "другари", заключва кандидат-депутатът.