Само в Lupa.bg: Бомби падат над 7 украински града – жертвите са много

Украйна
11:11 - 10 Октомври 2022
3122
Само в Lupa.bg: Бомби падат над 7 украински града – жертвите са много

„Тази сутрин на масиран руски обстрел са подложени 7 града в Украйна - Киев, Днепър, Лвов, Хмелницкий, Харков, Запорожие, Ровно. Жертвите са много, ужасно много”, предаде за Lupa.bg Мила Лебедь от центъра на Киев.

Взривове разтърсиха столицата и още няколко града в Украйна тази сутрин след месеци на относително спокойствие в украинската столица, предаде и Асошиейтед прес. Опасността от въздушен удар е обявена в 6:47, а след 8 сутринта в Киев прогърмяват 3-4 експлозии.

Съобщава се за удари с ракети и бомби и в Житомирска,  Лвовска, Тернополска област. За взривове съобщи и кметът на Днепр.

По-късно информацията за нападението потвърди кметът на града Виталий Кличко. Експлозии са регистрирани в квартал Шевченковски - в центъра на столицата. Всички служби са на път, каза той в своя Telegram, цитиран от УНИАН.

В Шевченковския район на Киев 8 души загинаха в резултат на ракетна атака в понеделник, а още 24 цивилни бяха ранени, каза Ростислав Смирнов, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна към 10 часа.

Към този час ракетните атаки по символите на украинската столица, като университета "Тарас Шевченко" продължават.