Само в Lupa.bg: Циганска сватба подлуди "Витошка" (ВИДЕО)

Въпреки десетките сигнали на 112, полиция не се яви на мястото на купона

Общество
14:46 - 12 Август 2022
11096
Само в Lupa.bg: Циганска сватба подлуди "Витошка" (ВИДЕО)

Шумна ромска сватба втрещи централната улица "Витошка" в столицата посред бял ден, видя Lupa.bg. Ориенталската гледка на десетки танцуващи представители на смуглия етнос и разкъсващите тъпанчетата децибели възмутиха софиянци, още повече че всичко се случва в периода между 2 и 4 следобед, когато общинските наредби строго забраняват силния звук.

Медията ни разбра, че на телефон 112 са получени десетки сигнали за изсипалите се в центъра стотина танцуващи мургавелковци с духов оркестър, но до този момент полиция няма. За сметка на това в близка пицария на 30 метра от сватбата трима униформени се наслаждаваха на обедната си почивка и се правеха на глухи, макар че шумът от тържеството ехтеше из целия център.

Групи чужденстранни туристи с изненада и наслада снимаха картинката като от улиците в гетата на някой индийски мегаполис. Няколко хлапета пък спонтанно се включиха в купона и започнаха да се въртят под звуците на циганския оркестър.

Мъжагите с бели тениски и духови инструменти от джипси бенда отказаха да споделят кой ги е наел да купонясват с центъра по никое време. Медията ни разбра, че в близост до пищната сватба е офисът на видния ромски богаташ Любомир Илиев - Любо Къдравия.

Очевидци предположиха, че мургавата тумба има нещо общо с него, но никой от шумните купонджии не потвърди тази информация.