Само в Lupa.bg: Детето-чудо на попфолка Никсън арестуван в Англия

Едно време
17:30 - 06 Юли 2021
20249
Само в Lupa.bg: Детето-чудо на попфолка Никсън арестуван в Англия

Асеновградската чалга икона Никола Праматаров, известен повече с артистичния си псевдоним Никсъна, е бил арестуван наскоро в Лондон, твърдят от нашенската диаспора на Острова. Смуглият асеновградчанин е спипан с фалшиви документи и го грози ефективна присъда, която ще е негова девета - рекорд, на който кримилегенди като Митьо Очите и Златко Баретата могат само да завиждат.

След края на музикалната си кариера през 2001-а година Никсъна тръгна по наклонената плоскост и има няколко присъди за притежание на дрога, прекарва доста време в затвора у нас и в Гърция. Кражби, наркотици, хулиганство и какво ли още не личат в досието на певеца.

Праматаров, чиято майка е народната певица Каролина, изгрява едва 15-годишен през 90-те години. Тогава скандализира с текстовете си, в които пее за съученички, мацки, плейбой барове и купони - нещо като Сузанита в днешно време, ама без да си върти толкова дупето.

Следват няколко славни години, в които той издава хит след хит и без да се усети се главозамайва. Дебютният му албум „Пич от класа” излиза през 1999 г., а за продадените му бройки и до днес се носят легенди. Самият той твърди, че е прибирал по милион от всяка тава. Сред най-известните му песни са „Далавера“, „Руса пичка“, „Плейбой бар“ и др.

"Съсипах си живота заради дрогата. Бях млад и глупав. Мислех, че всичко, което хвърчи, се яде. Идва време, в които животът ти опуква два шамара да се освестиш и да се замислиш. Не съжалявам, че попаднах там. Научих доста неща, така е трябвало да стане. Всичко съм си заслужил. Но в България за милиони няма закони. Винаги има наши и ваши. За жалост, нищо не се е променило в годините, откакто не живея в страната", споделя Никсън.