Само в Lupa.bg: Дясната ръка на Баневи по чудо отърва обвинение

Актуални новини
09:30 - 15 Януари 2020
13829
Само в Lupa.bg: Дясната ръка на Баневи по чудо отърва обвинение

Най-близкият човек на баровското семейство Николай и Евгения Баневи като по чудо отърва обвинение. Дясната ръка на двойката - Зорница Илиева, съдена за данъчни измами, до последно била на кантар да бъде ли подсъдима или не заедно с двамата богаташи и майката на Николай - Мария, научи Lupa.bg от разследващи. 

От информацията по делото става ясно, че Илиева е "колела и бесила" - именно тя е разпределяла всички заповеди на семейството. Прокурори обаче разкриват, че се отказали да повдигат обвинения и на нея, защото това би затруднило процеса.

Засега Зорница Илиева ще бъде разпитана като свидетел и все още не е ясно дали ще подкрепи шефовете си или ще даде показания против тях. 

Според разказа на Венцислав Генов, който е работил за подсъдимото семейство, именно Зорница Илиева е била най-близкия човек на Баневи във времето, в което са извършени далаверите, за които ги обвиняват.

"Тя се ползваше с голяма власт, именно Зорница Илиева предаваше всяка една заповед на Николай и Евгения", спомня си Генов. Илиева се опитала да го принуди да продаде имота на Баневи в Бояна. Той отказал, след което напуснал фамилията, оставен без заплата.

"Тогава разбрах, че нещо не е в наред", казва Генов, който по това време бил управител на фирма на Баневи. 

В края на август прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт срещу Николай, Евгения и майката Мария.

175 свидетели ще дадат показания по делото, което се очаква да продължи много дълго.

Баневи са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач.

Двамата са предадени на съд като съизвършители в съучастие на изпирането на пари. Мария Банева ще отговаря пред съда за участието в организирана престъпна група.