Само в Lupa.bg: Ето ги всички назначения на Корнелия за 7 месеца (СПИСЪК)

500 души - делегати на конгреса, семейни приятели на членове на пленума и познати на Нинова са накацали във всички министерства

Политика
17:10 - 16 Август 2022
13669
Само в Lupa.bg: Ето ги всички назначения на Корнелия за 7 месеца (СПИСЪК)

Скандален списък със стотици назначения, извършени от Корнелия Нинова, докато бе вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, пристигна в редакцията на Lupa.bg. Всеки ден, в продължение на 210 дни (календарни - б.р.) шефката на БСП е назначавала по между двама и трима свои приближени, но не само в своето ведомство, а във всички четири, дадени на червените в коалицията "Петков". 

Сред тях, както прави впечатление, присъстват имена на делегати на конгреса на Столетницата, които отказаха да утвърдят хвърлената от Нинова оставка след изборната катастрофа за партията в края на миналата година, членове на Националния съвет, апаратчици на "Позитано" 20, служители на пресцентъра, хора от партийната телевизия БСТВ на административни длъжности, както и семейни приятели на Нинова. 

А като един от фрапиращите примери лъсва назначението на авренския плебой Мирослав Коларов в борда на "Напоителни системи".

Като единственото, по думите на бесепарите, с което въпросният другар бил известен в партията, е... тази снимка с Бойко Борисов.

Че в държавни предприятия и дружества под шапката на Министерството на икономиката има куп симпатизанти на ГЕРБ свидетелстват и от структурите в София и Пловдив. 

Червените алармират, че единственият критерий, по който Нинова е пращала предложенията за назначения и е подписвала заповедите в своето ведомство, бил "степен на лоялност" към нея. Говори се дори, че някои костеливи социалисти, дръзнали да се опълчат срещу нея на последното заседание на конгреса, са били "подкупени" с обещания да получат тлъсти постове и заплати, ако се "обърнат" и гласуват против оставката й. 

Всички назначения вижте в галерията: