Само в Lupa.bg: Ето защо Корнелия бави пленума за листите

Стоян Мирчев остава без водаческо място, Нинова готви удар срещу кмета на Перник

Политика
16:55 - 19 Май 2021
7024
Само в Lupa.bg: Ето защо Корнелия бави пленума за листите

Синът на издънилия се университетски преподавател проф. Михаил Мирчев с конспиративните теории - доскорошният депутат Стоян Мирчев, остава без водаческо място на листа в БСП за предстоящите парламентарни избори, научи Lupa.bg.

В последния момент шефката на червените Корнелия Нинова е решила да направи рокада и с нея бившият първи в един от трите софийски многмандатни избирателни района Христо Проданов ще се озове в меката на металургията, а за Мирчев нямало как тепърва да се търси подходяща област, издадоха източниците ни.

Това била и основната причина Нинова да се наложи да отложи пленума, насрочен първоначално за тази събота за делничен ден, което учуди мнозина от членовете на Националния съвет.

Подобни рокади се очаквали и в Благоевград и Варна, където по данни на местните другари Борислав Гуцанов, който бе водач на редовния вот, отново изгубил позициите си пред Нинова и можело да не се докопа до депутатското място в 46-ия парламент.

Междувременно Нинова е подготвила удар срещу кмета на Перник Станислав Владимиров, който се превърна в един от основните й врагове заради критиките, които не спря да отправя срещу ръководството на "Позитано" 20 неизменно в последните години.

Говори се, че Нинова отново ще вкара Георги Чернев от т.нар. гражданска квота втори в листата за кандидат-депутати от града, като идеята й била на следващите местни избори да го издигне за кмет срещу Владимиров. Любопитната подробност е, че Чернев вече е бил номинация за кмет, при това за София, но не от БСП, а от социалдемократите на бившия партньор на Столетницата Георги Анастасов. Екс депутатът също е сред основните опоненти на политиката, която Нинова води, но не е ясно дали Чернев все още му е близък.

Напомняме и че кандидат-депутатът от гражданската квота бе назначен от ГЕРБ в Надзорния съвет на пернишката болница преди години.