Само в Lupa.bg: ГДБОП удари хакера с данните на милиони

Интернет рекетьорът остана без уебсайт и профили за шантаж

Топ
13:54 - 12 Януари 2021
28488
Само в Lupa.bg: ГДБОП удари хакера с данните на милиони

Хакерът, който заплаши да пусне в продажба данните от застрахователните полици за над 3,8 милиона души, МПС-та и обекти, се изпари, установи проверка на Lupa.bg. Оказва се, че уебсайтът, където той публикуваше информация за похищенията си върху различни платформи, включително и на държавни институции под псевдонима Емил Кюлев, е бил ударен.

По наша информация това се е случило от агентите от сектор "Киберпрестъпления" на службата и от късно снощи "Държавна агенция за дигитално спокойствие" не работи. 

Последният залп заплахи срещу правителството бе преди близо седмица, когато Кюлев заяви, че е готов да продаде пълните данни от полиците на 3,8 милиона души, след като "издъмпи" сигурността на софтуерния гигант "Сирма Холдинг", за който първо Lupa.bg ви информира. Тогава той "даде" 3 дни на съответните власти да освободят олигарха Николай Банев от пандиза, където той престоява месеци наред.

Кюлев обаче е бил засечен навярно от баретите и преди да успее да продължи с шантажите си в даркмаркет мрежите и в сайта си, страницата му беше спряна, а профилите в редица секретни форуми - банните, мненията му - изтрити, а достъпът му е спрян.