Само в Lupa.bg: Глобяват Слави с 30 бона заради цинизми в ефир

Телевизията на Дългия погази многократно Закона за радиото и телевизията с вулгарни изрази и псувни

У нас
15:30 - 05 Ноември 2019
23308
Само в Lupa.bg: Глобяват Слави с 30 бона заради цинизми в ефир

Евгени Димитров-Маестрото, който е реалният собственик на телевизията на Слави Трифонов "7/8 ТВ", ще отнесе огромна глоба заради нарушаване на куп разпоредби от Закона за радиото и телевизията. Пилотните хумористични предавания на Дългия при премиерата на канала в понеделник в час, в който децата сред зрителите му все още са будни, бяха изпълнени с цинизми.

Вулгаризми, полу-цензурирани псувни и всевъзможни нецензурни изрази се лееха между 20,30 и 22,00 часа в ефира на частния национален канал. Редакцията на Lupa.bg попита члена на Съвета за електронни медии Бетина Жотева във връзка с нарушенията, като тя увери, че експертите на медийния регулатор вече следят под лупа и тази телевизия и в случай, че се установи погазване на закона, следват санкции. 

Според текстовете от кодекса, при създадена опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата заради цинизми в ефир, глобата е в размер от 15 до 30 хиляди лева. 

Бившият шеф на СЕМ доц. Георги Лозанов коментира пред Lupa.bg, че Трифонов многократно е глобяван от регулатора и като водещ на бившето предаване "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви именно заради такива нарушения. Той напомни и че утежняващо обстоятелство за Дългия е силния интерес на подрастващите към неговите предавания и самата му личност, както и че учиндолецът е приковавал детския интерес през годините, включително чрез включването на малчугани в своите предавания не само в ролята им на певци и актьори, но и като коментатори. Според Лозанов е твърде възможно стартът на "7/8 ТВ" да бъде белязан от солидни глоби.