Само в Lupa.bg: И кадър на Костов влезе в правителството на Румен Радев

Бившата шефка на "Главпроект" Юлия Ивкова оглави кабинета на Иван Шишков

Ексклузивно
14:52 - 05 Август 2022
9180
Само в Lupa.bg: И кадър на Костов влезе в правителството на Румен Радев

Невероятно, но факт - кадър от кабинета на Иван Костов се озова на шефски пост в служебното правителство, разкри Lupa.bg. Става въпрос за юристката и някогашна директорка на бившия мастодонт "Главпроект" ЕООД, назначена от тогавашния регионален министър Евгени Чачев - Юлия Ивкова след мандат като началник на кабинета на предшственика му, вече покойния, Евгений Бакърджиев.


Евгени Чачев

Сега тя е върната, 22 години по-късно на същия пост, но при служебния министър на Гълъб Донев Иван Шишков.

Ивкова е била назначена още на 3 август, ден след като Министерския съвет положи клетва при президента Румен Радев.

Името й стана известно преди повече от 2 десетилетия, след като изненадващо бе сложена начело на строително-проектантската фирма, а само година по-рано се бе обявила за нейното закриване и разпродаване на сградния й фонд. 

Следва огромен скандал в МРРБ по онова време. Служители на "Главпроект" седмици наред се опитват да убедят Чачев да я махне и той дори заявява, че ще свика междуведомствени срещи за целта. Но това не се случва. А в апетитния имот на ул. "Александър Жендов" в столица до зала "Универсиада" твърдят, че върху Чачев е упражнен тежък политически натиск по отношение на назначението на Ивкова. 

Още по-любопитното е, преди да се стигне до него, в средите се говори, че тъкмо тя е спирала писмата на проектантите от "Главпроект" до МРРБ. Докато е... шеф на кабинета на тогавашния министър Евгений Бакърджиев.


Покойният Евгений Бакърджиев 

Впоследствие тя се връща към правото и преди няколко години става частен съдебен изпълнител. 

На основната снимка: Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков