Само в Lupa.bg: И Левски с нов собственик!

Сираков продава акциите за 5 млн. лева, Борисов държи Йовов да е неговият силен човек на "Герена"

Спорт
18:00 - 08 Май 2024
208226
Само в Lupa.bg: И Левски с нов собственик!

След като преди дни ЦСКА обяви смяна на собствеността, съвсем скоро това ще се случи и с другия от двата ни най-големи клуба - Левски, научи Lupa.bg.

Наско Сираков води финални преговори за продажбата, а легендарният голмайстор №1 на "сините" иска за акциите минимум 5 милиона лева.

Натискът върху мажоритарния собственик става все по-осезателен, а той признал през свои близки авери, че вече трудно спи спокойно и напрежението хич не му е по вкуса, затова е решил със съпругата си Илиана Раева да хвърли бялата кърпа и да остави друг да води хорото на "Герена".

Самият Сираков не се появи на трибуните на последното Вечно дерби, спечелено от ЦСКА с 3:1, а предпочел кротко да го гледа по телевизията и да си пие уискито в тесен приятелски кръг.

"Няма смисъл да ходя, всичко е ясно", признал през своите другари Сираков, научи от свой източник Lupa.bg.

Точно тези негови действия накарали много хора да се замислят дали крайният изход от срещата с "армейците" не е предрешен. А към всичко това като се прибави и решението му да продаде клуба, картинката се поизяснява.

Из кулоарите на "Тодорини кукли" се носи слухът, че с голям дял ще бъде букмейкърска компания, която ще осигурява голямата част от бюджета.

Христо Йовов ще има ръководна роля в Левски и това е една от причините той да има забрана лично от неговия приятел Бойко Борисов да отиде на работа в БФС, за където е получил покана от Георги Иванов - Гонзо, както единствено Lupa.bg ви информира преди седмици.

Бившият премиер, който също се опитва да помогне за сделката на своя любим отбор, искал да има доверен човек в клуба и да контролира нещата, а тази персона е Христо Йовов.