Само в Lupa.bg: Илиана Раева прецакала ансамбъла ни!

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика се намесила в работата на Весела Димитрова

Спорт
17:10 - 12 Август 2024
19987
Само в Lupa.bg: Илиана Раева прецакала ансамбъла ни!

Единствената и основна причина за провала на нашия ансамбъл по художествена гимнастика е... Илиана Раева. Бившата грация и едно от "златните" момичета на Нешка Робева, са намесила здраво в работата на треньорския екип и на своя глава въвела нови елементи два дни преди финала и накарала нашите дами да ги тренират, научи Lupa.bg.

Раева искала сложността на съчетанието ни да бъде още по-голяма, а с това да увеличи шансовете ни за медал. Българските надежди за Олимпийските игри в Париж бяха вперени в гимнастичките ни и в щангиста Карлос Насар, чиято половинка Магдалина е част именно от ансабъла. Уви, тежкоатлетът ни спечели златния медал по безапелационен начин, а нашите момичета останаха четвърти и трябваше да преглътнат горчивата чаша.

Момичетата на Весела Димитрова не успяха да защитят титлата си от преди три години в Токио.

"Илиана ни прецака! Просто не трябваше да прави това, не трябваше да тренираме нещо различно, от това, което сме правили преди и умеехме до съвършенство", проплакало едно от момичетата в телефонен разговор със своите родители веднага след съчетанието, научи Lupa.bg.

Ансамбалът ни в състав Камелия Петрова, Магдалина Миневска, София Иванова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева остана на четвърта позиция след груба грешка при изиграването на първото съчетание с пет обръча - изпускане на уреда. След първата ротацията дамите ни заеха 7-о място от общо 8 отбора на финала.

След това задачата стана непосилна и въпреки почти перфектното изпълнение след това, нашите не успяха.