Треньорката на ансамбъла: Допуснахме много груба грешка, проблемът си е наш

Единственото хубаво нещо е, че децата излязоха много смело и силно да се борят до края за второто съчетание, анализира Весела Димитрова

Топ
21:14 - 10 Август 2024
5736
Треньорката на ансамбъла: Допуснахме много груба грешка, проблемът си е наш

Весела Димитрова, треньорката на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика, направи анализ на случилото се на олимпийския финал.

България остана на четвърто място в крайното класиране, след като груба грешка при първото изпълнение - на пет обръча, коства доста точки на нашите.

Гимнастичките ни завършиха втората ротация - на две топки и пет ленти, с най-висока оценка, ала и това не бе достатъчно за нещо повече от болезнено четвърто място.

"Останахме за жалост без медал, но допуснахме много груба грешка на обръчи в съчетанието на последната размяна. Просто нервите им не издържаха. Грешката, която допуснахме, беше почти за 4 точки. Израелките също направиха грешка, но тяхната не беше като нашата. Всеки елемент си има стойност, така че нашите елементи бяха с доста скъпа стойност. Само размяната е почти точка. Проблемът си е при нас. Единственото хубаво нещо за мен от това състезание е, че децата излязоха много смело и силно да се борят до края за второто съчетание", заяви Димитрова.

"Естествено, че ме е яд. Четвърто място, оставаме без медал, но животът продължава. Мисля, че ни предстоят много хубави моменти", допълни тя.