Само в Lupa.bg: Джок Полфрийман громи България на Острова

Общество
14:30 - 27 Септември 2021
8099
Само в Lupa.bg: Джок Полфрийман громи България на Острова

Австралиецът Джок Полфрийман най-сетне разкри местонахождението си, след като обяви, че е напуснал България без никакви доказателства за това в началото на годината. Килърът на 20-годишния студент Андрей Монов е във Великобритания, където от 1 седмица е ценен гост на няколко клуба и громи българското правосъдие пред ограничена аудитория като шеф на затворническата си асоциация.

Полфрийман е бил гост на популярно в Лондон заведение, където е обяснил, че у нас виновник за всичко е прокуратурата, начело с Иван Гешев. Обвинител номер 1 бе един от първите, възроптали срещу предсрочното пускане на австралийския убиец на свобода от затвора и от тогава се "радва" на нестихващи от Полфрийман критики за дейността на цялата прокуратура.

Полфрийман отказваше да разкрие месеци наред къде е, но по информация на приятелите си тук нито е напускал постоянно България, а и нещо повече - не се е завръщал в родината си. Не е ясно как се издържа той, но има данни, че е пътувал из няколко европейски столици през лятото, като последната му дестинация е Лондон. Според източници на Lupa.bg клубът, поканил го, е финансирал и визитата му там. 

Междувременно австралиецът разкри, че Гешев го е блокирал в социалната мрежа туитър, но и призна, че продължава да "следва" в нея главния прокурор чрез свои резервни профили.