Само в Lupa.bg! Къде изчезнаха наемните убийци с Ролс Ройса?

Грузинците стават основни свидетели срещу Васил Божков?

Новини
14:47 - 17 Февруари 2020
21672
Само в Lupa.bg! Къде изчезнаха наемните убийци с Ролс Ройса?

Наемните убийци от Грузия, които бяха спипани в баровски Ролс Ройс, потънаха вдън земя, показа проверка на Lupa.bg. Разследване на медията ни доказа, че нито една от институциите не знае да е имало мярка за задържане на опасните бандити, у които бяха открити най-различни тежки оръжия. 

Според неофициална информация наемниците са били поръчани, за да ликвидират хазартните босове Цветомир и Боян Найденови, но никой не потвърди тези слухове. При залавянето на престъпници от този ранг до две денонощия съдът трябва да определи тяхната мярка. До този момент се пази в пълна секретност какво се е случило с грузинците и никъде не се появява информация за тях. Не е изключено чуждите бандити да се превърнат в основни свидетели по едно от обвиненията срещу Васил Божков. 

Lupa.bg потърси и грузинското посолство, откъдето заявиха, че и те нямат информация и ни призоваха да се обърнем към българските власти. 

Веднага след ареста на наемните убийци започна и преследването на милиардера Васил Божков, като започнаха да се търсят сигнали за поръчани убийства от негова страна. Затова всички си задават въпрос дали този арест е свързан по някакъв начин с Божков и дали от грузинците е изтръгната информация, която ги свързва с богаташа. 

Опасните грузинци бяха спипани след зрелищно преследване в столицата, като те се движили със свръхмодерен Ролс Ройс. 

Един от килърите успява да избяга и по информация на Lupa.bg и до ден днешен не е заловен. 

В края на миналата година братята Цветомир и Боян Найденови заявиха пред медиите, че Васил Божков ги е заплашвал с думите: "Ще ви ликвидирам заедно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов". 

Според тях Васил Божков е искал от братята да му прехвърлят бизнеса си. 

Lupa.bg се свърза и с бащата на Йордан Динов - Петър Динов, който заяви, че не смята, че Васил Божков е замесен с убийството на сина му. Родителят отрече двамата да се познават и да са били конкуренти в хазартния бизнес.