Само в Lupa.bg: Как Нинова раздава министерски кресла?

Политика
18:33 - 08 Юли 2021
8418
Само в Lupa.bg: Как Нинова раздава министерски кресла?

Броени часове преди предсрочните парламентарни избори източници на Lupa.bg на "Позитано" 20 разкриха гнусна схема за предварително раздаване на министерски постове, дело на председателката Корнелия Нинова и най-доверените й кандидат-депутати. 

Според информацията, с която разполагаме, Корнелия вече е съставила кабинет на левицата или в коалиционен състав на основата на тънко сметкаджийство със съдействието на Георги Свиленски и Явор Божанков, претендентът за първото място на изборите във Велико Търново. 

Схемата, начертана в централата, е следната. В случай, че Столетницата се добере до властта под каквато и да е форма, Нинова е обещала транспортното министерство на Георги Свиленски, който е експерт в областта. А ековедомството - на Божанков. 

Добре известен факт е, че бащата на младия социалист - Румен Божанков, бе един от най-заможните бизнесмени в целия болярски регион. Той бе собственик на компания за вторични суровини и преработка на цветни метали, осигуряваща прехраната за хиляди в Горна Оряховица. 

"Не е случайно, че Божанков изпревари и ГЕРБ, и ДПС на миналия вот по брой гласове именно там", напомнят осторожните бесепари.

Най-големият бизнес интерес на Божанков-баща е в товарните превози на БДЖ и в НКЖИ, а синът му го наследи заедно с брат си. По наша информация Явор е направил опит да се добере до борда на директорите на БДЖ преди известно време, но герберската клика там не му е позволила. Какво обаче ще се случи според плана на Нинова след вота на 11-и? 

Ако Свиленски стане транспортен министър, а Божанков екологичен, първият би допуснал моментално втория до активите и търговете на железниците, а от там, твърдят запознати - те биха се озовали директно в Горна Оряховица при "Крис-Р", собственост на покойния му баща. Най-апетитни според информаторите ни били старите вагони на БДЖ, които биха се превърнали в доживотен извор на доходи за фамилията, в случай, че бъдели преработени. 

Условието на Нинова? Двамата, Свиленски и Божанков, да смачкат опозицията й, която успя да нареди свои хора в кандидатските листи и така бъдещата парламентарна група на БСП да е "чиста" от врагове с партиен билет.