Само в Lupa.bg: Камелия Тодорова: Щастлива съм, че ставам баба

Щерка й Мириам ражда в Германия през юни, джаз певицата лети да помага за внучето

През ключалката
12:00 - 16 Май 2019
19270
Само в Lupa.bg: Камелия Тодорова: Щастлива съм, че ставам баба

Камелия Тодорова е на седмото небе, че съвсем скоро ще стане баба и ще дундурка внуче, научи Lupa.bg. Дъщеря й Мириам ще роди през юни от мъжа си Стефан Голдман, с когото живеят в Германия от много години.

Мириам-Ребека, както е пълното й име, работи като музикален мениджър във федералната република, а съпругът й също се занимава с музика - той е диджей. Стефан също е от смесен брак - майка му е българка, а баща му - германец. Мириам и Стефан имат връзка от близо десетилетие, но сключиха брак едва през априлт.г. три месеца преди раждането на първата им рожба. Сватбата бе спонтанна и в тесен кръг, като на нея присъствала и Камелия Тодорова, която на Запад е известна като Кеми Тодорофф.

Баба Кеми очаквала с нетърпения раждането на внучето и обещала, че ще лети до Берлин, за да присъства на щастливото събитие. Напук на обществената нагласа, че джаз иконата е примадона и не пипва домакинска работа, тя била готова да помага на младото семейство в първите седмици от появата на новото й внуче. Камелия Тодорова дори споделила на свои приятели, че иска да сменя пелени и да готви домашни гозби на малкото човече. Певицата с дрезгав глас дори разкрила пред познати, че е възможно няколко месеца отново да отиде да живее в Германия и да бъде близо до 34-годишната си дъщеря. "Време ми беше да стана баба", радостно коментирала 65-годишната актриса и певица.

Сестрата близначка на Мириам – Рахел-Лилия с артистичния псевдоним Рейчъл Роу, пък с нетърпение очаквала да стане леля.

Близначките - Мириам (вляво) и Рахел са щастливи заедно

Мириам и Рейчъл се раждат в Мюнхен с разлика само няколко минути. Те са плод на връзката между Камелия Тодорова и продуцента Майкъл Кунстман, който е и основател на голямата компания "Вирджиния рекърдс". След няколко години брак, двамата се разделят.

През 1992 г. Камелия Тодорова и дъщерите й се местят да живеят в България. Рахел завършва поп и джаз пеене в Националната музикална академия, а Мириам се отдава на музикален мениджмънт.