Само в Lupa.bg: Кеца легна болен, отменя концерти

През ключалката
08:00 - 23 Април 2019
2462
Само в Lupa.bg: Кеца легна болен, отменя концерти

Легендарният Васил Найденов загубил гласа си заради тежък вирус и това наложило негови концерти да бъдат отменени, научи Lupa.bg. Кеца получил силно неразположение в средата на месеца, след серия от концерти в клубове из цялата страна. 68-годишният певец се почувствал отпаднал още в началото на април, но от уважение към публиката и към най-верните се фенове решил, че няма да се предава и няма да отменя концерти.

Кеца е известен с железния си професионализъм и с голямото си раздаване към почитателите си и затова решението му не учудило най-близките му, довериха пред Lupa.bg наши източници от музикалните среди.

На 16 април изпълнителят на „Казано честно всичко ми е наред“ почувствал силно неразположение, но все пак се надявал, че успее да се възстанови за концерта си на 18 април вечерта в бургаски клуб. Целия следващ ден прекарал на легло, но вместо да се почувства по-добре, в деня на предвидената си среща с публиката - 18-ти Кеца буквално се събудил без глас. Затова и концертът му в Бургас в крайна сметка бе отменен и пренасочен за 2 май.

Феновете му се надяват, че след като има обявена нова дата това означава, че любимецът им ще се възстанови и не става дума за сериозно заболяване, а само за пролетен вирус, който е атакувал певеца и го е ударил в гърлото.

За да възстанови бързо гласа си Васил Найденов правел гаргара с лайка и морска сол и пиел много чайове с мед и лимон. Като опитен музикант той знае прекрасно, че пиенето на сурови яйца също помага много на гласните струни.

Поп идолът от години предпочита да работи през ден в клубове, отколкото да прави голям концерт веднъж годишно. Той буквално пее пред феновете си и поради факта, че изпълнява песните си в по-малки затворени пространства е уязвим откъм вируси. "Кеца не се държи като някаква примадона и не пее на сцената, а слиза при феновете си. И хич не се пази като някой му киха или кашля в лицето", укоряват легендата негови познати. Те съветват големия музикант да бъде по-предпазлив и да стои на дистанция от хората, за да пази здравето си. "Хората ще разберат, че Васил Найденов не се прави на велик, макар че той наистина е велик, а просто пази здравето си, за да може да излиза на сцената и да ни радва", коментираха пред Lupa.bg негови заклети почитатели и му пожелаха бързо оздравяване.