Само в Lupa.bg: Кметът на Дупница плаши с убийство шефа на полицията, но има зад гърба си мафията! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Първан Дангов коли и беси в града, никой не може да му каже нищо

Новини
14:10 - 16 Април 2024
7509
Само в Lupa.bg: Кметът на Дупница плаши с убийство шефа на полицията, но има зад гърба си мафията! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Хората в Дупница са вдигнали ръце от кмета Първан Дангов, който от доста време дерибейства в града и си прави каквото поиска. Наглостта и безпътността му вече са толкова големи, че си позволява да заплашва с убийство и шефа на местната полиция, научи Lupa.bg.

Скандалът е станал няколко дни преди да бъдат отсечени дърветата пред общината в града, за която жителите алармираха и потърсиха помощ от органите. Уви, на този етап нещата удрят на камък и те трябва да ходят с подвити опашки, тъй като не знаят кога и как ще ги споходи гневът на Дангов.

"Това пространство по архитектурния проект и оформление на сградата е за цветя, а не е за високи дървета. Три от дърветата са с такава коренова система, която е повдигнала плочките. Дървото пред общината е със сухи клони, които вятърът чупи и те може да паднат върху главите на гражданите. Отделно от това, пред и зад сградата на пощата сме отрязали дървета, които са опрели буквално във фасадата на сградата", каза в своя защита кметът на Дупница Първан Дангов.

"Вчера беше 15 април 2024 година, а температурата навън - над 28 градуса на сянка! Това е тенденция, която скоро ще е нещо напълно нормално за нашите географски ширини. Може би догодина още на 15 март ще е толкова топло. Човекът безпогрешно и абсолютно скоростно, с цялата си дейност, успя за около 100 години да съгради пещта, в която да умре.

Но не това е нещото, с което искам да ви занимая. На снимките, които виждате, е площадът на град Дупница - моят роден град. На последните избори за местна власт в кметството на този площад, се настани един дерибей подкрепян от БСП и както той твърди - силно любен и тачен от г-жа Корнелия Нинова. Пак нищо лошо. Глас народен - глас... Нали така беше?! За шестте месеца от царуването си, този човек отчая дори най-верните си почитатели. Ще ме питате "защо?". Много са вече греховете, който се интересува може да ги разбере. А може и аз скоро да ги опиша.

Но вчера, о вчера!!! Султанът на града изсече 13 здрави дървета пред очите на всички. Обяснението? Ще прави цветни лехи с македонско участие. Това накратко. Туш! Завесата пада...

От вчера чакам някой от жълтопаветните ми другарчета, родом от Дупница, нещо да промъца. Да запознае многобройната си аудитория в социалните мрежи с това безобразие... Да не говорим, че има и хора в ОС на града - демократи, еколози и прочее, които взимат заплата. Няма! Синя тишина. Щом не е сделано от Бойко и ко, значи све е точно. Чакай си, Маргарито, като си улава.

Да Ви кажа даже си поплаках. Не можах да смеля такова осакатяване. Представих си дядо как щеше да го понесе...

Моля всички, за които животът дори само на едно дърво е дар от Бога, това безобразие трябва да се огласи от националните медии, защото иначе ще мине и замине", изплака пред Lupa.bg мъката си Маргарита Лазарова.

И това не е всичко - Първан Дангов кара втори мандат, като първият му е в периода 2003 - 2007 година, като тогава той е лансиран с помощта на прословутите братя Галеви. След това, разбира се, го изхвърлят от схемата, тъй като се оказва неудобен за тях.

Сега Дангов пак е на власт и пак с протекцията на Пламен Галев, като под сурдинка се говори в града, че цената е 4 млн. лева.

Той е човекът, който прокуди от града волейболния Марек Юнион Ивкони, на който хората много се радваха и подкрепяха. Явно Дангов е цар на разрухата и го доказва с всеки изминал ден, прави го с размах, мащабно. И без да му пука!

Безпардонността му стига и по-далеч - преди дни той си позволява да заплаши със смърт... шефа на полицията в Дупница - Йордан Зарев, разбра Lupa.bg. Дори има и преписка в прокуратурата в Кюстендил, но дали ще стане нещо, е друг въпрос.