Само в Lupa.bg: Корнелия урежда Калоян Методиев в МЕЧ

Нинова и хората й се готвели за нова битка вляво след изборите

Политика
13:50 - 20 Септември 2024
5812
Само в Lupa.bg: Корнелия урежда Калоян Методиев в МЕЧ

Радостин Василев, лидер на МЕЧ

Любимото острие на Корнелия Нинова – Калоян Методиев, е намерил нов пристан в политиката, научи Lupa.bg. От „Позитано” 20 разкриха, че депутатът от гражданската квота на червените най-вероятно ще поведе листа на набиращата скорост партия МЕЧ.

По информация на заклети социалисти лидерът на МЕЧ Радостин Василев многократно е отправял покани към самата Нинова да се присъедини към формацията му, но тя е предпочела да не избързва. За сметка на това е препоръчала довереника си Калоян Методиев.

„Няма да се учудя, ако съвсем скоро видя Калоян водач в МЕЧ. Корнелия все още си прави сметка за битка вътре в БСП. Особено ако резултатът на лявата коалиция се окаже нисък. Тогава тя непременно ще се опита да направи нещо ново вляво”, коментира пред Lupa.bg дългогодишен член на столетницата.

Не само Нинова отказала да се присъедини към МЕЧ – тя заявила, че засега Георги Свиленски, Иван Ченев и Крум Дончев, които стоят плътно зад нея, също няма да се присъединят към други листи. Цялата лидерска група около Корнелия чакала подходящ момент за реванш.

Колкото до командировката на Калоян Методиев в МЕЧ, тя не е лишена от смисъл, защото на предишните предсрочни парламентарни избори от 9-и юни МЕЧ се представи добре, печелейки 2,54% от гласовете. Според редица социолози след гръмкия разпад на сензацията "Величие" МЕЧ има съвсем реални шансове да влезе в парламента след предстоящия на 27 октомври вот.