Само в Lupa.bg: Крум Зарков остава министър и в правителството на ротациите?

ПП-ДБ му предлагат поста правосъден министър, той щял да се консултира с Румен Радев

Политика
20:19 - 22 Май 2023
8403
Само в Lupa.bg: Крум Зарков остава министър и в правителството на ротациите?

На служебния министър на правосъдието Крум Зарков ще бъде предложено да остане на поста си в предстоящия коалиционен кабинет на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС. Това научи Lupa.bg от свои източници в "Продължаваме промяната".

От партията в момента уточняват с коалиционните си партньори от "Демократична България" състава на новото редовно правителство, което според днешната договорка с ГЕРБ има всички шансове да бъде гласувано в парламента. Вече е сигурно, че предложението за премиер ще е Николай Денков, а негово първо вице - Мария Габриел. Съставът на министрите се уточнява в момента, смята се, че ГЕРБ ще имат поне 5-има представители в кабинета.

Изненадата обаче идва с предложението Крум Зарков да бъде поканен да остане на поста си, при положение, че "добрите сили" имат в редиците си лица с ясен ангажимент към правосъдната реформа като Надежда Йорданова и Христо Иванов.

Не е ясно обаче дали Зарков ще се съгласи да остане министър, научи още Lupa.bg. Той бил изключително лоялен към президента Румен Радев и щял да се допита за позицията му, преди евентуално да приеме.