Само в Lupa.bg: Кучетата на починалия бездомник още пазят територията му (СНИМКИ)

Четириногите не мърдат от мястото, агресират, ако някой се опита да ги изгони

Новини
11:00 - 21 Декември 2023
3774
Само в Lupa.bg: Кучетата на починалия бездомник още пазят територията му (СНИМКИ)

Вече втори ден кучетата на починалия от премръзване мъж пазят територията му, обособила се като негово леговище. Той е починал под малък навес под балкон на блок в района на столичните ул. "20-ти април" и ул. "Лайош Кошут".

Там, в продължение на месеци, 55-годишният човек събира кашони, възглавници и завивки, които да му помогнат по-лесно да преодолее поредната зима.

Уви, той беше намерен мъртъв, въпреки че преди това е дошъл медицински екип след позвъняване на 112 от съседи, но той категорично отказал да бъде настанен в приют, където да нощува.

Сега, два дни по-късно, неговите кучета, с които той обикаляше улиците и търсеше храна и за тях, продължават да стоят на своя пост. Четириногите любимци пазят територията, която със своя доскорошен стопанин, обитаваха. Хората в района сега не знаят как кучетата ще реагират постоянно, след като до тях няма човека, който да се грижи за тях.

"Улицата е доста тъмна и зловеща, а в студените и заснежени вечери, повечето хора я избягват, тъй като се е случвало кучетата да налитат на случайно преминаващи. Трудно е и за тези, които живеят в близките два входа, въпреки че на тях кучетата досега не са сторили зло", споделиха пред Lupa.bg жители от района.

Оказа се, че веднага след смъртта на 55-годишния бездомник хора се опитали да премахнат бъкащите от въшки и бълхи одеяла, за да не се развъждат повече, но кучетата са агресирали и започнали да лаят с оголени зъби.

Хората са се обадили на различните институции и се надяват, че те скоро ще вземат мерки и ще приберат кучетата, а леговището им отново ще стане свободна територия.