Само в Lupa.bg: Ламбо се лекува в Хисаря срещу 1300 лева

Актьорът и депутат нощува в голям апартамент в санаториума, процедурите му се поемат от НЗОК

Новини
14:25 - 19 Септември 2019
2632
Само в Lupa.bg: Ламбо се лекува в Хисаря срещу 1300 лева

Актьорът Стефан Данаилов ще се лекува във военния санаториум в Хисаря срещу общо 1300 лева, научи Lupa.bg. По наша информация той ще прекара там минимум 2 седмици, в които ще се подложи на рехабилитация и физиотерапевтични процедури.

Тъй като доайенът на социалистите в парламента не е контингент на Министерството на отбраната, той ще трябва да заплати солидната сума като цивилен. Ламбо е избрал да нощува в голям апартамент, който по актуалния ценоразпис на лечебното заведение струва 90 лева на ден. Отделно от тази сума обаче се заплащат и балнеопроцедурите, защото в нея влизат само до 3 на ден. При проф. Данаилов те ще бъдат почти напълно безплатни, защото ще се поемат от Националната здравноосигурителна каса, разкриха още запознати. Той ще трябва да заплати лечебната физкултура и масажите само за 4 календарни дни. 

Ламбо е освободен и от задължителната иначе потребителска такса от 2,90 лева, защото е в групата пациенти, страдащи от заболявания с над 71% намалена работоспособност, съгласно Наредбата за медицинската експертиза. 
 
Специалистите по неврология и физикална медицина в санаториума извършват освен познатите на всички българи процедури при травми и високоспециализирани медицински дейности като рефлексотерапия, инфилтрационни техники, постизометрична релаксация и лазертерапия. Ламбо може да разчита на повечето от тях, тъй като е в ремисия от основното си заболяване. 

"Келероя" е наследник на здравно заведение с над 80-годишни традиции. През 1931 г., Борис III  разрешава на министъра на войната да подпише спогодба между министерството и Общинския съвет в Хисаря, в резултат на която са отпуснати 25 декара земя за построяването на водолечебна станция за пострадалите от войните. Строителството започва през 1935 г. и завършва през 1937 г. Станцията започва работа на 1 януари 1938 г., като през годините е наричана „Лековище за подпомагане пострадалите от войните”, „Военно лековище”, „Военнолечебна станция, „Военен санаториум”.