Само в Lupa.bg: Мариус Донкин превзе апартамент на Народния театър

Актьорът ползва жилището срещу символичен наем, въпреки че вече не е директор

Шоу
13:00 - 28 Юли 2022
14015
Само в Lupa.bg: Мариус Донкин превзе апартамент на Народния театър

Мариус Донкин буквално е превзел държавен апартамент на пъпа на София, който обитава преспокойно със символичен наем от 200 лева, научи Lupa.bg от актьори, възмутени от двойния морал на бившия директор на Народния театър.

„Мариус вече не е шеф, но продължава да се шири в апартамента на Народния, разположен на централната улица „Съборна“, даже си е поставил табелка с името на превзетия дом“, категорични са нашите източници.

Повод за гнева им е плъзналата клюка, че е възможно именно Донкин да е следващият служебен министър на културата. „Това няма как да стане, бившият шеф крие прекалено много скелети в гардероба, които само чакат да видят бял свят, затова дори да го предложат на Румен Радев, той няма да приеме“, обясниха артистите пред Lupa.bg.

Още когато яхна Народния театър през 2016-а,  Мариус Донкин изплака, нямало къде да живее. „Когато имам възможност, съм под наем, а когато нямам, съм при брат ми или при приятели”, призна навремето екранният Цар Симеон от „Златния век“.

„Какво да направя? Къде да отида и да се оплача, че нямам жилище? Не бих се навел, за да получа материална придобивка. А и изпитвам малко неудобство да го говоря. Дали хората няма да си помислят: „Тоя пък некадърник е толкова известен, а едно жилище няма“. Такива са годините. Но какво от това? Има толкова хубави неща в живота ми като двете любими жени и приятелите ми”, подхвърли Донкин.

Работата, обаче, се оказа „не компютри, а компоти“ – бездомният бивш началник на Народния си живее живота на пъпа на София в апартамент на театъра за жълти стотинки. Обзаведено жилище в центъра на София на имотния пазар върви поне 5 пъти по-скъпо, показа проверката на Lupa.bg.