Само в Lupa.bg: Министър бръмчи с "Харли" за $12 000

Ексклузивно
18:58 - 21 Октомври 2019
11041
Само в Lupa.bg: Министър бръмчи с "Харли" за $12 000

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков събира очите на своите служители с мощен мотор "Харли Дейвидсън" (Harley Davidson), с който ходи на работа всеки ден.

Някои предпочитат велосипеди, но Желязков е фен на високите скорости. Мощната машина, която развива до 220 км/ч, е модел 2019-а година. Возилото, което има всички екстри, е с двигател от 1200 куб. см, а цената му е 12 000 щатски долара, показа проверка на Lupa.bg. Резервоарът на мотора побира 17 литра, като класиката на две колела тежи 268 кг.

Всеки ден, когато министърът паркира пред службата, служителите му въздишат по мотоциклета и използват възможността да се снимат с него.

Класическият вид на този модел "Харли Дейвидсън" се допълва от извитите назад като еленови рога кормилни дръжки, стоманените джанти със спици и удебелената предна гума. А характеристики като регулириуемо задно окачване, мощни спирачки и комфортна седалка, го правят съвсем в крак с модерното днес. 

51-годишният Желязков, който по образование е юрист, предпочита мотора, за да се придвижва из софийските улици, особено когато има големи задръствания в час пик.