Само в Lupa.bg: МВР погва тарторите на агитките за рекет и дрога

Някои от ултрасите са заподозрени във връзки с политически партии, които ги използват за свои цели

Новини
21:00 - 16 Октомври 2019
6221
Само в Lupa.bg: МВР погва тарторите на агитките за рекет и дрога

Полицията започва акция за проверка на дейността на тарторите на водещите футболни агитки у нас, научи Lupa.bg. Един по един босовете на ултрасите ще бъдат привиквани на разпит, а домовете им и работните места, ако имат такива, ще бъдат претърсвани щателно.

След проблема с расисткия скандал на мача с Англия и стартиралите арести на провокаторите, органите на реда ще продължат да респектират хулиганите. Причината са многото получени сигнали за участието на някои фенове в банди, занимаващи се с рекет и разпространение на дрога.

Натискът идва и отвън, след като правителството и БФС бяха подложени на сериозна критика за развихрилия се скандал с расизъм по време на двубоя България - Англия в понеделник вечер.

"Не е тайна, че повечето водещи клубове имат ударни групи, които провеждат тренировки по бойни спортове на определени места - на самите стадиони или други зали. По-голямата част от тези момчета са използвани от политически партии за определени поръчки. Имаме информация, че именно лидерите на агитките са свързани с някои от престъпните босове, за които също работят и разпространяват наркотични вещества", сподели пред Lupa.bg служител на МВР.

В различните дирекции и подразделения на полицията разполагат с достатъчно информация за бандюгите по стадионите. Голяма част от тях са рецидивисти и са били подсъдими или имат присъди в миналото.

"Най-лесните места за разпространение на наркотични вещества са стадионите, където има много хора, а голяма част от тях са подрастващи. Там се предлага всичко - от уж безобидната марихуана, до амфетамини и кокаин, които най-често се ползват от феновете преди мелетата покрай големите дербита. Част от лидерите на агитките, за които имаме много точна информация, разпространяват дрога и около училищата, които попадат в районите на наркобосовете. За съжаление някои имат протекции от най-високи нива", разкри нашият източник от Столичната дирекция на вътрешните работи.