Само в Lupa.bg: Николай Цонев става военен министър

Жълтият политик се спряга за поста заради близостта си до Слави Трифонов

Личности
14:40 - 29 Юни 2022
11369
Само в Lupa.bg: Николай Цонев става военен министър

Военният министър на Тройната коалиция Николай Цонев отново се стяга да управлява Министерството на отбраната в евентуалния четвърти служебен кабинет на Румен Радев, твърди пред Lupa.bg източник от „Дондуков“ 2.

Според нашия информатор вероятността Цонев да стане политически ръководител на армията е голяма поради близостта му до Слави Трифонов.

На същия пост бившият офицер бе и в Тройната коалиция. Миналата година за кратко кацна в Надзорния съвет на държавния „Български ВиК холдинг”. Цонев, обаче, беше освободен от поста на 10 декември 2021-а от служебния регионален министър Виолета Комитова само дни преди края на назначеното от Румен Радев правителство.

По непотвърдена информация решението ѝ било мотивирано от опит на Цонев да купи софтуер за 26 млн. лв.

Николай Цонев бе министър на отбраната в кабинета „Станишев“ от квотата на НДСВ. Той е известен и като предприемач и мениджър в хлебопроизводство и туризъма, както и като преподавател.

Никога, обаче, не е спирал да се занимава с политика - и в момента е партиен лидер на „Нова алтернатива“, която на последните избори призова симпатизантите си да гласуват за „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.