Само в Lupa.bg: Нинова гони политическия си съветник след фейсбук публикация?

Ексклузивно
13:47 - 01 Юни 2020
12891
Само в Lupa.bg: Нинова гони политическия си съветник след фейсбук публикация?

Шефката на БСП Корнелия Нинова обмисля да освободи досегашния си съветник Йордан Татарски, когото лично назначи преди 2 години, заради скандална негова публикация в социалната мрежа фейсбук отпреди дни, научи Lupa.bg.

В края на миналата седмица председателката се разфучала из иначе празните етажи на "Позитано" 20, като заявила, че "който не е с мен, работи за опозицията" и обявила, че няма да търпи своеволия на свой гръб, особено преди финала на отчетно-изборната кампания и предстоящия пряк избор на нов шеф на левицата. 

Какво е прегрешението на Татарски, обясниха за Lupa.bg апаратчици в централата на партията. "В момента приключих седмицата с успех и си припомних, че палачинката се обръща! Но, "малко" приятели ще си хапнат" (правописът на автора е запазен - б.ред.).

С това си послание Татарски издал, че в навечерието на прекия вот за лидер на БСП, в партията се действало задкулисно и че не обикновените социалисти избират бъдещето на Столетницата, а сметките се правели на тъмно.

Затова и Нинова побесняла заради фриволното фейсбук поведение. А редовите бесепари са бесни, защото Татарски обяснявал как "коли и беси" вътре в партията, нищо, че в близкото си минало той е известен като кадър на експрезидента Росен Плевнелиев. Настоящият сподвижник на Нинова бе началник на кабинета му, когато той бе регионален министър в правителството на Бойко Борисов в първия мандат. 

Не липсват и жлъчни коментари срещу кочериновската звезда на "Позитано" и заради стила му на изрязаване, който много приличал на този на футболиста Валери Божинов.