Само в Lupa.bg: Нинова пускала слуховете за топлата връзка Слави - ДПС

Актуални новини
16:10 - 21 Април 2021
6038
Само в Lupa.bg: Нинова пускала слуховете за топлата връзка Слави - ДПС

Не друг, а една от формациите, обявили се за деен участник в протестите – БСП, пуска голяма част от слуховете за топли връзки между партията на Слави Трифонов и ДПС, довериха пред Lupa.bg от „Позитано” 20. Автор на интригата била самата Корнелия Нинова.

Целта на соцлидерката била да дискредитира втората по тежест партия в парламента.

„Корнелия продължава да играе в един отбор с Борисов и всичко което прави, е в негова услуга. Основната й задача сега е да разедини големия анти-ГЕРБ фронт. Тя вече влезе в конфликт с колегите си от „Изправи се! Мутри вън!” и „Има такъв народ”. Даже мораториумът върху сделките на правителството, който предлага, е чист популизъм – защото това предложение не е юридически издържано – а са само празни приказки”,

коментира пред Lupa.bg опитен юрист в парламента. Самата Нинова днес потвърди всичко това с едно единствено свое изказване.

„ДПС тръгват да управляват с вас, помислете си какво ви чака”, обърна се тя към групата на "Има такъв народ”.

Всъщност лидерката на БСП изпитвала неприязън към новите в парламента и заради чиста ревност. Тя още не можела да преглътне, че БСП зае чак трето място на изборите, губейки от един шоумен. Трън в очите й била и Мая Манолова от „Има такъв народ” – още докато русата фурия беше в редиците на БСП, двете с Корнелия не можеха да се гледат.

Голямата интрига засега обаче остава какъв ход ще предприеме Слави Трифонов. Според част от кулоарните слухове той вече бил готов със състава на правителството. Нещо повече – щял да предложи жена за премиер.

От друга страна шефът на парламентарната група Тошко Йорданов днес за пореден път намекна, че „Има такъв народ” няма да направят кабинет.

„Ако случайно се стигне до трети мандат, т.е. то ще се стигне... Ако отидем на трети мандат, този, който го вземе, хубаво да си помисли какво ще направи, защото средната част на залата (ГЕРБ) може да го подкрепи, а това означава коалиция с тези, които трябва да бъдат поставени в дъното на политическия живот. За ГЕРБ говоря", обяви днес от трибуната Йорданов. 

Според други, изключително достоверни източници, Слави Трифонов действал в синхрон с президента Румен Радев. И двамата обаче пазели в дълбока тайна ходовете, които планират. 

Още преди повече от година заради съмнения в лоялността на обкръжението си президентът се дистанцира от всички на "Дондуков" 2 и оттогава пази пълно мълчание по важните въпроси. Каквото и да планират лидерите обаче, то съвсем скоро ще стане ясно.