Само в Lupa.bg: Нинова раздава партийни постове в Окръжна болница

Политика
11:55 - 03 Декември 2020
6708
Само в Lupa.bg: Нинова раздава партийни постове в Окръжна болница

Докато доброволства с кофата и парцала в Университетската болница "Св. Анна" в София, шефката на БСП Корнелия Нинова е започнала да раздава и партийни постове, облечена в скафандъра, научи сензационно Lupa.bg. Оказва се, че Нинова далеч не е избрала случайно именно това лечебно заведение, защото там връзките със Столетницата били дълбоки и дългогодишни, разкриха източниците ни. 

По тяхната информация, Нинова е разговаряла надълго и нашироко с шефа на Окръжна болница д-р Славчо Близнаков, който е на поста си от времето на здравния министър Петър Москов - негов съученик. Близнаков обаче е един от най-бранените медици в страната, след като през 2013 г., като шеф на хасковската многопрофилна болница, неволно предизвиква разкол в БСП.


Д-р Славчо Близнаков е шеф на Окръжна от 5 години

Тогава здравната министърка от кабинета на Пламен Орешарски решава да прави болнични рокади и предприема крайно рисковото действие да отстрани Близнаков от хасковската клиника. Назрява обаче местен бунт, който спира процеса и след изричните декларации в негова подкрепа от Общинската организация на червените. В крайна сметка, въпреки че д-р Близнаков успява временно да запази поста си, по-късно е "изтеглен" в София и оглавява Окръжна. Сега шеф на хасковските социалисти е екс социалната министърка Емилия Масларова, която също била "гъста" с него. Затова и на Нинова било препоръчано да отиде в "Св. Анна", а не в Институт "Пирогов" или ВМА, където бе лекувана от коронавируса.

По наша информация Нинова е предложила на д-р Близнаков да оглави листата за предстоящите парламентарни избори за Хасково и дори щедро е оформила перспектива пред него при спечелването им той да стане здравен министър. 

В Окръжна Нинова срещнала още една подходяща фигура, която да представлява БСП на изборите - д-р Николай Добрев, който бе шеф на закрития Фонд за лечение на деца в чужбина, подложен на чистката на ГЕРБ още в първия мандат на премиера Бойко Борисов през 2009 г. В левицата от месеци се обмисляло внасянето на предложение за възстановяването на фонда, особено предвид скандала с HelpKarma, който разкри уродливи схеми за източване на средства от благотворителност. Разбира се, Нинова била готова, в случай, че структурата се разкрие отново, да предложи именно д-р Добрев обратно на поста му.