Само в Lupa.bg: Новият премиер на Гърция изпраща туристи в България

Актуални новини
16:49 - 08 Юли 2019
3176
Само в Lupa.bg: Новият премиер на Гърция изпраща туристи в България

Политиката на новия гръцки премиер Кириакос Мицотакис ще изпрати повече туристи в България, тъй като неговата партия „Нова демокрация“ е от групата на ЕНП, към която принадлежи и ГЕРБ.

Това коментираха пред Lupa.bg политолози, запознати с гръцката политика. Те допълват, че туристи от южната ни съседка са най-многобройните чужденци у нас, а не румънци и руснаци, каквито са обществените нагласи.

Движението на капитали е от Гърция към България, твърдят анализаторите. Те посочват, че Банско и Пампарово са любими туристически дестинации на нашите съседи през зимата.

Новият премиер на Гърция Кириакос Мицотакис спечели изборите с обещанието си, че ще намали данъците и ще открие нови работни места. Безработицата е най-висока сред младите хора и тя достига 50%. Завършилите училище или университет няма къде да се реализират и затова напускат страната.

Мицотакис изпраща с усмивка досегашния премиер Алексис Ципрас

Най-интересното е, че именно те са гласували за СИРИЗА, което говори, че гласуват повече с разума си, отколкото със сърцето си, отбелязват анализаторите. Политолозите прогнозират още, че ако бъдат намалени подоходният и корпоративният данък, много от фирмите, които се изнесоха в чужбина, ще се завърнат.