Само в Lupa.bg: Отровното трио стяга партия

Актуални новини
14:37 - 06 Ноември 2020
6512
Само в Lupa.bg: Отровното трио стяга партия

Протестърите от Отровното трио адвокат Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и експертът по политически  маркетинг Арман Бабикян най-после са се решили да направят крачката към политическа формация, установи Lupa.bg.

В хода на демонстрациите срещу властта през последните четири месеца на триото не веднъж беше поставян точно този въпрос – дали групата им няма да прерасне в партия. До този момент обаче те винаги отговаряха уклончиво. Даже в последното си участие в „Панорама” по БНТ Бабикян подхвърли следната фраза:

„Вече толкова пъти ме питат за партия, че започвам да се замислям”.

Е, очевидно Отровното трио вече са го измислили. И това ясно пролича от реплика на пиара Бабикян в интервю за БНР:

 „Политическата ни активност, проявена в протестите срещу властта, трябва да намери своя формат и да се излее в урните, за да прогони Бойко Борисов”, отсече той в ефира.

Междувременно във Фейсбук профила на Николай Хаджигенов видният адвокат съвсем официално рекламира свои предстоящи срещи с граждани в различни градове на страната. С една дума – кампанията е открита и организацията на партията е в ход.

Lupa.bg научи, че политическият проект на Отровното трио всъщност щял да представлява истинската партия на олигарха в изгнание Васил Божков.

Още в началото на лятото Божков обяви, че ще направи своя формация, с която да участва на изборите. Малко по-късно й даде и име – „Българското лято”. А на 21-ви октомври в София се проведе и учредително събрание на Инициативния комитет за учредяване на политическа партия „Българско лято“.

По информация на Lupa.bg тази инициатива обаче била само политическа маневра. В действителност Васил Божков искал да използва натрупания през лятото потенциал на Отровното трио и натискал Николай Хаджигенов да действа по проекта. Разбира се, срещу солидно финансиране.