Само в Lupa.bg: Панайот Рейзи иска помощ от Радо Слънцето за изборите

Новини
18:07 - 18 Октомври 2019
42687
Само в Lupa.bg: Панайот Рейзи иска помощ от Радо Слънцето за изборите

Скандалният управник на Созопол Панайот Рейзи тези дни се е срещнал с концесионерите на плажове в района. Наемателите, както е известно са под егидата на Радостин Бързанов, известен като Радо Слънцето, бизнесмен от елита на бившата ВИС. Целта на срещата е да се „координират” усилията в навечерието на изборите, твърди източник на Lupa.bg.

Панайот Рейзи беше отстранен от кметския пост с тежки обвинения в присвояване на общински пари. Той обаче отново напира да управлява. Този път в по-задкулисната роля на общински съветник от листата на СДС. (В морския град сините и ГЕРБ имат отделни листи за общински съветници.)

За да си осигури гласове, Рейзи ще разчита отново на старите си приятели – застрахователи и охранители. „Срещата с концесионерите  възкреси спомените за кървавите избори през 2007 г., след които започна неговото царуване” – обясняват паметливи.

Лимузините, с които Радо Слънцето и други концесионери пристигат за срещата с Панайот Рейзи

Тогава в навечерието на балотажа в Созопол „патрулират” 80 бухалкаджии, командировани специално за целта от София и Бургас. Яки мъжаги с джипове окупират и селата Извор, Росен, Зидарово, Равна гора и Крушевец. Влизат от къща в къща и дават указания за кого е правилно да се гласува. В РПУ-Созопол ги викат, за да ги предупредят да изчезнат. Нищо подобно не се случва, но поне става ясно, че повечето от силовите изборджии са с крими регистрации и са от бригадите на местните авторитети Рижите и Троянеца. С такава агитация започва ерата на кметуването на Панайот Рейзи през 2007 г.

Явно и сега е решен да потърси помощ от старите си „застъпници”. Както показва документ, в Созопол само до този момент са пожелали да се регистрират за изборите 957 души. Иначе казано това са близо 1000 „гласа” преднина, тоест поне две сигурни места в общинския съвет.  

Рейзи не спира и с личните срещи с избирателите. На тях раздава бутилки вино със своя портрет и „шеговито” обяснява на малките земеделски производители, че ще бъдат „занулени” след изборите при „неправилна” ориентация! Да са наясно отсега коя е правилната бюлетина.

Документ, който удостоверява, че за изборите в Созопол спешно са докарани нови близо 1000 избиратели