Само в Lupa.bg: Патентен спор трови нервите на Слави Трифонов

Политика
17:30 - 12 Април 2021
18042
Само в Lupa.bg: Патентен спор трови нервите на Слави Трифонов

Спор за патентоването на марката "Има такъв народ" трови нервите на лидера на партията Слави Трифонов вече повече от 1 година, научи Lupa.bg. Оказва се, че от началото на 2020 г. Дългия не може да я регистрира като своя, тъй като процедурата е оспорвана от живеещия, поне по документи, в ж.к. "Люлин" известен лихвар, опериращ във "Връбница" и адаш на бивш кмет от ГЕРБ Чавдар Новаков. 

На 21 януари миналата година, точно 1 месец преди Дългия да внесе документите си в Патентното ведомство за ИТН, Новаков е започнал процедура по вписването на своята марка със същото има. Макар да е обособил различни класове по регистъра на институцията от декларираните от Трифонов, той е "замразил" процеса на политика. Двамата се озовават в съдебно-ведомствена битка и по Закона за марките и географските означения марката остава безпризорна. 

Адвокатът, представляващ Трифонов в съда - Биляна Мъгърдичян, потвърди пред медията ни, че текат процедури по обжалване и по бъдещото вписване на ИТН, но обясни, че те зависят изцяло от магистратите и ресорното ведомство. 

Любопитната подробност е, че когато лидерът на втората политическа сила у нас учредява "Няма такава държава" през 2019 г., същият лихвар Новаков отново "блокира" регистрацията на марката му. Патент така и не е вписан, но все пак оттегля заявката си впоследствие.