Само в Lupa.bg: ПП-ДБ викат Класната за министър да се оправя с Гешев

Асен Василев се е преборил за министър на финансите в кабинета "Денков", признаха от ДБ

Новини
17:02 - 01 Юни 2023
7188
Само в Lupa.bg: ПП-ДБ викат Класната за министър да се оправя с Гешев

Кабинетът "Денков" на ПП-ДБ вече е готов и стикован между двете коалиции. Очаква се утре да бъде обявен съставът от министри. Някои от имената пък вече са ясни, научи Lupa.bg. 

Eто и четири от кандидат-министрите, които с почти 100% сигурност ще заемат важните постове в изпълнителната власт на държавата, като преподавателят по право и бивш заместник на Иван Костов в ДСБ Екатерина Михайлова е под въпрос. 

Асен Василев - министър на финансите

Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

Димитър Илиев - министър на спорта

Бившият зам.-председател на ДСБ и преподавател по право Екатерина Михайлова е получила покана за министър на правосъдието, но преди минути стана ясно, че е отказала офертата.   

Довечера списъкът с членове на Министерския съвет вероятно ще бъде гласуван от Националните съвети на двете формации и най-вероятно утре да бъде съобщен официално.

"Има напредък, изчакайте още малко", помоли репортерите в парламента номинираният за премиер акад. Николай Денков. Днес отново в кабинета на председателя на Народното събрание Денков и Мария Габриел, както и представители на първите две политически формации - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, продължиха преговорите за управление заедно, въпреки атаките на президента Румен Радев и призива му Денков да върне папката празна.  

Не е ясно обаче кога академикът ще върне пълна папката на държавния глава и дали ще изчака крайния срок за предаване на мандата в идния понеделник.